Voorzeilen

Voorzeilen zijn er een vele soorten en maten. Wij bedenken graag voor u het perfecte voorzeil.

VoorzeilenVoorzeilenVoorzeilenVoorzeilenVoorzeilenVoorzeilenVoorzeilenVoorzeilenVoorzeilenVoorzeilenVoorzeilen

In tegenstelling tot het grootzeil aan boord, bevinden er zich aan boord vaak meerdere voorzeilen. Zowel grote genua's als high aspect fokken en werkfokken worden ontworpen voor een optimaal windbereik. Een voorzeil moet aansluiten bij de wensen die u heeft.

Als zeilmakers werken wij nauw samen met onze leveranciers om onze ervaringen te delen en zodoende de beste materialen te kunnen leveren voor maximale kwaliteit en prestaties. Het materiaal voor een goede toerzeiler moet vooral duurzaam zijn, maar toch ook vormvast.

Supercruise, Dacron, wordt gekenmerkt door zijn goede vormbehoud en soepele hanteerbaarheid, geschikt voor toerzeilers tot en met 40 voet. De vorm van een zeil wordt bepaald door de coupe die we erin snijden. Hoe smaller de banen zijn hoe beter wij in staat zijn om de gewenste coupe erin te snijden. In dit geval spreken we over een tri-radiaal gesneden zeil. Het nadeel is meer afval en stikwerk wat het zeil ook duurder maakt.

Voor elk zeil geldt dat wij in overleg met de klant kunnen bepalen wat voor uw schip het meest optimale zeil is.

Laminaat uitvoeringen van Contender en Dimension bieden het voordeel van een sterke en duurzame vezel. Doordat deze doeken nog kunnen ontworpen worden in cross-cut uitvoering blijven deze in prijs-kwaliteit verhouding zeker een topper.

Gedurende langere tijd reven met een zeil is steeds nadelig voor de vorm van het zeil. Een rolgenua kan vooraan voorzien worden van een foam-strip (=schuimlaag) die ervoor zorgt dat het zeil bij het oprollen beter wordt afgevlakt.

Optioneel kan een UV-strip worden aangebracht. Een extra strip op het achterlijk en onderlijk geeft de juiste bescherming aan de blootgestelde doek tegen UV. Doch is het beschermen van de rolgenua met een rolfokhoes de beste bescherming tegen zonlicht en regen en vuil.

Heeft uw rolsysteem onderhoud of wisselstukken nodig? Geen probleem, ook hiervoor helpen wij u graag verder. Voor meer informatie hiervoor klik door naar Tuigage.

 • Graag ontvangen wij u in onze toonzaal voor bespreking van uw wensen en het bepalen van de gewenste uitvoering:
  • ECO line (cross cut)
  • CRUISING line (cross cut)
  • PERFORMANCE line (cross cut of tri-radiaal)
  • RACING line (cross cut, tri-radiaal, maxx cut, 4D, …)
 • Na opmaak van een offerte en/of tijdens een afspraak aan boord gebeurd een uitgebreide opmeting.
 • Met behulp van de meeste recente software en technieken wordt een digitaal ontwerp gemaakt door onze CAD-CAM afdeling.
 • Rechtstreekse flow naar onze snijafdeling uitgerust met:
  • Laser-cutter: garantie voor zeer hoge precisie sealen van de zeilbanen geen uitvezeling
  • Bladecutter: hoge snelheid snijden van Kevlar en Carbon
Voorzeilen
Voorzeilen
Voorzeilen
Voorzeilen

Wenst u een offerte aan te vragen voor voorzeilen?

Vraag offerte aan