Grootzeil

Een grootzeil is de motor op je zeilboot.

GrootzeilGrootzeilGrootzeilGrootzeilGrootzeilGrootzeilGrootzeilGrootzeilGrootzeilGrootzeil

Duurzaam en vormvast

Winning Sails kiest voor custom-made zeilen en fabriceert alles in het eigen atelier te Waasmunster. Hierbij zijn wij bij de laatsten in België die alles zelf produceren en dit is dan ook onze beste troef.

Het zeildoek wordt op rollen aangeleverd en wordt in ons atelier machinaal verwerkt op onze laser-cutter snijtafel. Bekijk zeker eens onze bedrijfsfilm op onze productie aan het werk te zien.

Alles wordt automatisch aangestuurd en door het lasersysteem worden onze zeildoeken ook perfect gesneden waardoor deze een perfecte sealing hebben en het doek aldus onmogelijk kan uitrafelen.

Wij gebruiken uitsluitend kwalitatief hoogwaardige materialen dewelke door onze leverancier nauwlettend opgevolgd worden tijdens het productieproces.

Een goed cruising zeil is standaard horizontaal gesneden (cross cut), voorzien van 1 doorlopende lat en 3 korte verlengde latten en 2 reven. De latten worden achteraan voorzien van een velcro sluiting en vooraan zitten de latten vast in een casette. Op de lijn van de reefogen wordt een doorlopende band voorzien ter versteviging van de ogen bij het opbinden van het zeil bij reven en om het zeil vormvastheid te geven. Op het achterlijk zitten telltales als hulpmiddel om de juiste trim te maken.

Indien u als toerzeiler toch net dat ietsje meer wenst, is een tri-radiaal gesneden voor u een perfect zeil.

Om een beter geleiding te bekomen bij het hijsen en/of neerhalen van het zeil zijn diverse opties mogelijk. Zo kan u een rail monteren op de mast waarop karren lopen die aldus in een rechte baan het zeil probleemloos laten zakken. Hiervoor wordt het grootzeil voorzien karren ipv drukleuvers.

Een economischere oplossing is het plaatsen van luff-shuttles op een doorlopend latten systeem en/of een Ronstan Ballslide. De wagens van het Ronstan systeem zijn voorzien van Torlon kogellagers, opgesloten in de wagen, die zeer geschikt zijn om de druk van de latten op te vangen. Het koppelstuk tussen de lathouder en wagen is gemaakt van hoogwaardig RVS en ontworpen om de zeillatten in alle richtingen vrij te laten bewegen. https://www.youtube.com/watch?v=b6eKGZMTw-A

Grootzeil
Grootzeil
Grootzeil
Grootzeil
Grootzeil
Grootzeil
Grootzeil
Grootzeil
Grootzeil

Wenst u een offerte aan te vragen voor een grootzeil?

Vraag offerte aan